Placki z cukinii i marchewki
Przepis
60g (1 duża sztuka) jaja
30g (3 łyżki) mąki np. orkiszowej, żytniej lub graham
500g (1 średnia) cukinia
100g (1 średnia) marchewka
100g (4 łyżki) jogurtu naturalnego
6g (3 łyżeczki) natki pietruszki
ulubione przyprawy
Cukinię umyć, przekroić na pół, łyżką wydrążyć pestki, marchew obrać. Warzywa zetrzeć na tarce. Wyłożyć na sitko, posolić i odcisnąć wodę. Wymieszać z jajkiem, posiekaną natką, mąką i doprawić. Smażyć na suchej patelni lub lekko posmarowanej oliwą. Przygotować sos z jogurtu z dodatkiem ulubionych przypraw.
Kontakt:
- 504 177 608
mgr Paulina Kudełka
OPINIA PACJENTA: Pani Dietetyk została mi polecona przez zadowolonego znajomego. Od pierwszej wizyty nawiązała ze mną bardzo dobry kontakt, dieta dobrana pod moje preferencje i mojej rodziny. Kilogramy znikały z każdym miesiącem bez żadnego wysiłku fizycznego z mojej strony. Pani Paulina zawsze perfekcyjnie przygotowana ...
Twój komentarz