mgr Paulina Kudełka
08 Paź

Korzenna owsianka

10-go października obchodzimy Dzień Owsianki:)  Proponuje przepiś na rozgrzewającą owsiankę:) przepyszna korzenna owsianka idealna na jesienne śniadania:)

Korzenna owsianka ze śliwkami 

50g (5 łyżek) płatków owsianych 
200g (porcja) mleka 
12g (1 łyżeczka) miodu 
10g (1 łyżeczka) masła orzechowego 
15g (1 łyżka) dowolnych orzechów 
100g (4-5 sztuk) śliwek 
1-2g (do smaku) cynamon i imbir w proszku 

Płatki zalać mlekiem i odstawić do napęcznienia. Następnie podgrzać w rondelku do zagotowania dodając cynamon i imbir do smaku. Przełożyć owsiankę do miseczki, dodać śliwki, miód, masło orzechowe i orzechy.

Twój komentarz




POKAŻ