Przepis został przygotowany w jesiennej szacie graficznej :)
Pieczone jabłka z orzechowym twarożkiem
- 500g (2 duże) jabłka
- 100g (1/2 kostki) twarogu
- 25g (1 łyżka) miodu
- 20g (5 sztuk) orzechów włoskich
- opcjonalnie cynamon do smaku
Z jabłek odciąć górę na wysokości około 1-2 cm. Wydrążyć środek tak, by usunąć gniazda nasienne jednak nie przebić jabłek na wylot. Twaróg wymieszać z miodem i pokruszonym orzechami. Nafaszerować owoce, położyć odcięte z wierzchu kawałki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec bez przykrycia około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Opcjonalnie posypać cynamonem.
Kontakt:
- 504 177 608
mgr Paulina Kudełka
OPINIA PACJENTA: Indywidualne podejście do pacjenta, przemiła pani dietetyk i perfekcyjnie dopasowana dieta ! Polecam każdemu ! ♥️
25.11.2020
Twój komentarz